Jaha...

2009-09-25 @ 06:42:26
Jaha, vår fjärde day off. Finns inte så mycket att göra på de dagarna. Vi sitter vid datorn, läser en tysk bok, tittar på den vackra utsikten och höjdpunkten...Handlar mat!

Vi har iallafall börjat blivit ett litet gang här. Ett tyskt par, Maria och Franz, två tyska kompisar, Julia och Chris, två systrar från Taiwan, Ava och Tina, och tillsist Monique från Holland. Vi sitter och dricker Gon och snackar på kvällarna, så det gör ju att det blir lite roligare att vara här. Men Julia, Chris och Tina har alla åkt härifrån nu, så vårt lilla gäng krymper, och vi är väldigt avundsjuk på dem som har fått åka.

Vi lär väl åka snart vi också, speciellt om vi inte får jobba så mycket, då är det ju ingen idé att vi är kvar i den här lilla hålan! Nej, om en veckan går Greyhound bussen till Cairns med oss i den!

Grattis

2009-09-25 @ 06:24:30

Grattis mamma!!


<333

Lika som bär!!!

2009-09-23 @ 06:57:01

En jobbarkompis på majsfältet är en kopia av "Bonde söker fru Lena" Fredriks date!!! haha trodde först de var Lena men. Har ingen bra bild på henne men allt stämmer, tänderna ögonen, kinderna, håret haha allt!!

Irländaren Karen-Orginal Lena

Bilder

2009-09-23 @ 05:56:28

Homehill bilder

Bussresan i 22h

Vi är ordentliga med maten så ni vet, speciellt riktat till våra mammor ;D

Plockar majs och steks av solen!

Tyska arbetskamrater, som tagna direkt från 90-talet

Tina och Jennifer på lunchrasten

Jennifers reena ben hahaha de är skit inte solbränna!

skitrand efter skorna

majsfält

en liten avskedsfest för tina(asiaten) hon hade köpt de billigaste vinet..
eftersmaken var äcklig som fan, spya. Mycket trevligt, spelade kort och massor med snack:)

Följde med Tina till bussen eftersom vi var lediga.
Tyska Julia

Majsplockare

2009-09-20 @ 13:17:12
Vi har börjat jobba nu som majsplockare. Det är väldigt hårt arbete, speciellt när det är typ 30 grader varmt! Man får även stå nerböjd så man får väldigt ont i ryggen. Men efter 4 dagar har man börjat vänja sig. Vi jobbar mellan 8-17 varje dag tills majsfälten är färdig plockade.
Skitig som satan blir man också! Vi har nog aldrig varit så skitiga i hela våra liv! Inte ens när man lekte i sandlådan när man var liten. Helt sjukt är det!
På fälten finns det även en hel del äckliga djur, eller kryp snarare. Grodor, spindlar, larver och arbetsledaren såg även en orm! Men så länge vi inte ser den så är vi nöjda.

Vi tjänar dock ganska bra, 33 dollar per hink vi plockar! Men vi längtar till vi kommer härifrån. Den dagen kommer vara ett Hallelujah Moment, så att säga.

Internet är ganska dåligt här, så bilder tillkommer imorgon. Då kan ni få se hur skirig man blir!

Missnöjda

2009-09-16 @ 03:09:01

Vi har blivit vana resenärer nu. En bussresa på 22 timmar är väl ingenting! Vi tog med oss kuddar och handdukar, klädde oss varmt och bunkrade upp med muffins, munkar, oreos och vatten. Vi kunde till och med sova ganska bra. (Y)

När vi kom fram till Ayr hittade vi inte stället vi skulle bo på, så vi fick gå och fråga. Det visade sig att vi kommit till fel stad! Men som tur var så kunde en äldre man komma och hämta oss och köra oss rätt.
När vi väl kom fram kändes det som att vi lika väl kunde gå och hänga oss. Hotellet var förjävligt! Ödlor på väggarna, ofräscha rum och det regnade till och med aska! Staden ska vi inte ens prata om. Det känns som den här lilla inavelsstaden i skräckfilmer.

Men vi får helt enkelt tänka på pengarna vi kommer att tjäna. Det är ändå ganska bra betalt, 100 :- i timmen. Vi inser ändå, efter en natts sömn, att det är inte så dåligt. Vi kan nog stå ut iallafall.
Vi får inte jobba idag, men imorgon bär det av till majsfältet!

Lite härliga bilder kommer här!

2009-09-12 @ 12:46:49





Farande bilar mycket farligt!... För dom ska ju inte behöva väja för fotgängare och sånna saker nej,nej...

Shopping Brisbane

2009-09-12 @ 12:18:29

Införskaffat lite nödvändigheter.

Solhattar till jobbperioden, svårt att hitta en som passar för i dom flesta ser man helt efterbliven ut!

JOBB FIXAT

2009-09-11 @ 10:58:56

Japp, vi ska jobba med majsplockning! haha spännande, de ligger ännu längre upp på kusten så vi kommer väldigt nära stora barriärrevet. Det var en svensk som jennifer snackade med också så hon skulle fixa bästa rummet åt oss med egen veranda:))

GLADA!

Brisbane

2009-09-10 @ 10:37:57

Jaha, då var vi framme i Brisbane då. Resan startade igår kl.13 i Sydney och avslutades idag 17 timmar senare i Brisbane. Bussresan var lång, kall och ryckig, då bussen var tvungen att tvärbromsa för kängrusar (y). När vi väl kom fram så fick vi inte checka in förens kl. 13.30. men vi roade oss på egen hand med solande och datorer (y).

Idag gjorde vi även egen mat för första gången! Gissa vad? :P Det tog dock lite tid att hitta mataffären, ett tag trodde vi att australienare inte äter någonting överhuvudtaget :P

Nu sitter vi och klickar på våra datorer igen :P Kollar lite resmål, boenden och sånt :)

 

G´day mate!

2009-09-08 @ 11:23:44
Vi har fått kontakt med en astrevlig äldre dam! Vi hoppas att vi får komma och jobba/bo hos henne! :D

Riktig mat!

2009-09-08 @ 11:06:49

Idag ställde vi ingen klocka för vi vill sova ut ordentligt, och de gjorde vi verkligen! halv två vaknade vi helt utvilade(y) Har nog inte riktigt ställt om den innre klockan än eftersom den bara var halv sex hemma i  Sverige.
Varit en stund på work and travel och har fått ett svar av en farm att vi får komma nästa vecka:D Så upp till guldkusten blir de då(y) Vi försöker dock att fåtag i en som vi gillar ännu bättre men annars har vi ju en säker.

Åt äntligen RIKTIG mat idag!!:D pasta carbonara<3 mumsi,mumsi de gjorde min dag!/anna

Sitter på rummet och Jennifer ringer runt till olika farmar som vi hellre skulle åka till:)

Annas pasta carbonara

Jennifers pasta med spenat och svampröra

njutarn nr:1

njutarn nr:2

Framme i Australien

2009-09-06 @ 15:55:24
Hallå där!!

Vi är nu framme i Australien fter en lång och jobbig resa. 12 timmar på ett plan till Hong Kong är inte trevligt, speciellt inte med obekväma stolar :O Sedan 10 timmar till Sydney på det var droppen! Ni vet när man får kudde och ögonbindel på flygplan? Vi fick även strumpor! Varför?
Men nu är vi iallafall framme.

Första dagen:
Första dagen var vi på Work and Travels kontor och fick lite information om jobb, skatt, reser och surfing. Det verkar asbra och personalen verkar kunniga.
Efter det så traskade vi runt i Sydney och hamnade i en trevlig liten hamn om heter Darling Harbour. På vägen hem till vandrarhemmet gick vi vilse! Men som tur var så fick vi hjälp av tre australienare så vi hittade hem igen.

Andra dagen:
Andra dagen så gick vi till Operahuset och den där kända bron, Harbour Bridge. När man såg det så kände man verkligen att man kommit fram till Sydney! Nästan hela dagen gick åt till att ta sig dit och hem, eftersom vi har bestämt oss för att ta oss an Sydney utan karta och till fots ;). På kvällen hookade vi upp med några norrmän som vi gick ut och åt med. Svåra att förstå men trevliga ;). Vi hängde sedan med ut på Sidebar och festade :D

Tredje dagen:
Idag har vi varit på akvarium och tittat på hajar, sjökor, nemosar och andra fina/äckliga fiskar. Sedan satt vi vid vårt nya favorite place, Darling Harbour, och solade. Sedan gick vi och käkade gott! :D Nu sitter vi här och tittar upp lite kommande resmål i Australien :D


Hoppas alla har det bra där hemma i Sverige!
/Anna och Jennifer