Östligaste Punkten

2009-12-30 @ 11:40:17

Vi har varit på den östligaste punkten i Australien! Det är fyren i Byron Bay som ligger på den östligaste punkten. Så vi bestämde oss för att vandra upp dit. Det tog oss ungefär en halvtimme, men det var det värt. Det var riktigt fint däruppe. Lugnt och mysigt. Fyren är väldigt fin och den är byggd 1901. Vi fick nog några bra bilder därifrån. Och det är också roligt att ha varit på den östligaste punkten!

Uffe och Bente

2009-12-30 @ 11:37:16


Hemma hos Uffe och Bente i Noosa

Julafton i Byron Bay

2009-12-29 @ 09:34:54

Vi firade julafton i Byron Bay. När man vaknade så kändes det inte precis som julafton. Stekande sol och minst 30 grader varmt. Men vi gick upp och åt gröt till frukost. Sedan kom vi tillbaka till rummet och då vaknade tyskarna och kom på att det var jul. Så då satt de igång lite julmusik. Riktigt mysigt! Sedan så gick vi på Spar och handlade lite, och då hittade vi äkta svenska Annas pepparkakor! Det var lycka på hög nivå! Vi köpte även känguru kött, eftersom vi inte kan få äkta svensk julmat, så tänkte vi göra något helt annorlunda, så då blev det känguru. ;) Sedan gick vi och stekte lite på stranden :P På kvällen, så tittade vi först på lite kareoke, och sedan gick vi och tog varsin kvälls milkshake :D
Det var verkligen en annorlunda jul, men den blev riktigt bra tillslut! Nu hoppas vi att nyår blir lika bra!
Vi får passa på att önska alla en God Jul också! Lite i efterskott, men ändå :P

  

Surfers Paradise

2009-12-29 @ 09:28:03

Vi var i Surfers Paradise i en vecka. Vi hade ju tänkt sola, men vi hade lite otur med vädret, så det blev inte så mycket solande. Vi gick istället och tittade lite i affärerna. Så allt för uttråkad blev vi ju inte :P

Dock hade vi ett par jäkligt jobbiga irländare på rummet! Varenda kväll i en vecka så frågade de om vi skulle ut, varenda gång så sa vi nej. Vi känner inte att vi vill slösa upp alla våra pengar på att festa. Vi sparar oss till nyår. Då tyckte de att vi var tråkig! Ursäkta, sen när blir man tråkig för att man inte vill festa med två 30 plusare från Irland med en dialekt som man ändå inte förstår? Man behöver ju för fasiken inte festa varenda dag för att vara rolig! De känner inte oss så de ska inte säga något! De vet inte om jag är rolig eller inte!
Annars hade vi det ganska bra :P





Ögon läkaren

2009-12-29 @ 09:22:00

När inte min ögoninfektion hade blivit bättre på två veckor började jag undra om ögondropparna verkligen fungerade. Men då bodde det en tysk, såklart, på vårat rum som också hade en infektion. Och de hade skickat ner henne till Brisbane från Rainbow Beach eftersom att det bara är i Brisbane det finns en eyeclinic.Så då tänkte jag att dt är väl lika bra att jag också går och kollar upp mitt öga när det inta har blivit bra på två veckor. Så jag var iallafall och kollade upp ögat. Då sa de att jag hade fått fel ögondroppar! Och att jag hade fått någon allergisk reaktion på dem. Så jag fick ett par nya ögondroppar som jag skulle ta med de gamla, som komplentation. Och jag får inte använda linserna på två veckor! Men nu är ögat bra, och jag får börja använda linserna om två dagar igen :D


Jennifer tar ögondroppar

Australia Zoo

2009-12-29 @ 09:18:45

Vi var på Australia Zoo för ett tag sedan. Det är Steve Irwins zoo (krokodil jägaren). Det var riktigt roligt! De hade alla möjliga sorters djur. Allt från krokodiler till kängurus till grisar! Och det roliga var att man fick interact med djuren. Vi fick gå in till kängurusarna och klappa dem och så köpte vi känguru mat och matade dem! Sedan så fick vi klappa på en koala också! Den var så mjuk och väldigt lam. Den satt typ och sov i sitt lilla träd. Vi fick klappa på grisarna och hästarna också, men det har man ju gjort förut.

Vi gick och tittade på en show också. Med krokodiler, ormar och fåglar. Den var rolig och interessant, för de berättade massa om djuren. Men sedan så fick vi göra något ännu roligare! Vi fick mata en elefant! Den hade en ganska blöt och slaskig snabel, men det var häftigt att mata den!

Sedan hann vi inte göra så mycket mer för att våran buss tillbaka till Noosa skulla snart åka. Men det var en rolig dag på zoo. Vem har sagt att zoo bara är för barn?




Jennifer hittade en "sheep friend" och Anna klappade en häst för första gången på 95 dagar!

Personalen på Coles

2009-12-28 @ 09:39:33

Kolla in den här tanten i kassan på Coles! Det är väl riktig julkänsla! Det är så här jag vill se kassapersonalen på City Gross nästa jul pappa :P

Julkalendern

2009-12-28 @ 09:36:27

Våran julkalender har varit med oss ända sedan Hervey Bay, och det syns verkligen! Den var väldigt tilltuffsad på slutet. Vi var till och med tvungen att plåstra om den vid ett tillfälle så att luckan inte skulle öppnas i förtid. Men den tillförde iallafall lite julkänsla här i värmen!


Kolla in plåstret på lucka 19 :P

Nya frisyrer

2009-12-28 @ 09:32:14

Vi har äntligen varit och klippt oss! Vi var på Corcorz Hair i Brisbane och det var verkligen välböhvligt! När man inte har varit hos frissan på över tre månader så har man en rejäl utväxt vill jag lova! Men nu är den borta och det slitna håret avklippt. Man är som en ny människa. Här ser ni resultatet:


Före


Efter

Tidsskillnad

2009-12-28 @ 09:25:25

Nu är vi i New South Wales istället för Queensland, så vi ligger nu 10 timmar före svensk tid. Bara så att ni vet ;)

Ursäkt

2009-12-28 @ 09:24:14

Nu måste vi be om ursäkt för dålig uppdatering igen. Men man har ju för fan ingen täckning någonstans i det här landet! Men nu är vi Sydney igen så nu har vi täckning igen, så nu kommer uppdateringen (Y)

Mejltorka?

2009-12-11 @ 02:10:46
nej, nu får vi för lite mejl:'( vi ääälskar mejl, så MEJLBOMBA oss och vi blir överlyckliga:D allihopa

Mat!

2009-12-09 @ 02:21:03

Vi har fått jättegod mat här hos Uffe och Bente! Först så fick vi massa kött, bl.a. känguru kött. Det var riktigt gott! Andra gången vi äter det ;). Sedan så har vi fått köttbullar också! Det var så jäkla gott att få något så enkelt och svenskt som köttbullar! Sedan fick vi även testa något nytt och spännande. Thai soppa, med nudlar, svamp och räkor. Det var asgott! Kul att få testa något nytt, och som var så gott också! Vi börjar alltså bli riktigt bortskämda med maten. Hur ska det gå att gå tillbaka till nudlar? :P

Noosa

2009-12-09 @ 02:20:14

Vi är i Noosa nu, där vi bor hos Uffe och Bente. De bor i ett jättefint hus, med både pool och bastu! Och de är så snälla som låter oss bo här, och de bjuder till och med på mat! Jätte god mat! Staden är jätte fin och mysig. Uffe tog med oss på en liten rundtur när vi kom så vi fick se mycket av staden. Det är faktiskt en av de finaste städerna hittills. Vi har varit här i fyra dagar och vi trivs jättebra! Vi har hunnit med att gå i national parken, kollat runt i staden och affärerna och idag ska vi gå till den fina stranden! Imorgon bär det av mot Brisbane igen och där ska vi klippa oss!

Djur i sikte

2009-12-09 @ 02:14:05

Kängurun:
Vi såg en liten känguru på vägen, när vi åkte buss. Den var ganska liten, och så hoppade den ut i vägen, precis när bussen kommer. Den blev nästan överkörd! Men som tur var så hoppade den iväg, så den klarade sig! :D

Cassowary:
På väg ut till fallskärmen så såg vi en cassowary som vandrade över vägen. En cassowary är en fågel som bara lever i de tropiska delarna av australien och i papa nya guinea. Den kan bli upp till två meter hög och så har den en stor klo på fötterna som den använder som vapen i form av en karatespark! Annars så ser den ut som en finare struts. Den har en svart kropp, ser ungefär ut som en dammvippa, och så har den ett blått huvud.
Iallafall, så såg den jävulkst korkad ut. Den hade ett sånt där frånvarat "ansiktsuttryck", precis som en struts. :P

Dingo:
När vi var ut på Fraser Island så såg vi två dingos! De kom ut på stranden mitt bland alla människor och bussar :o De la upp sig perfekt så man kunde fota dem (Y) Vi trodde inte att vi skulle få se några dingos, för de är ganka ovanliga. Men de på Fraser Island är de mest renrasiga eftersom de inte har haft chansen att para sig med vanliga hundar ;) Så det var riktigt roligt att se :D



Ödlefight

2009-12-09 @ 02:09:17

Vi var ute och vandrade i national parken i Noosa. Vi var på jakt efter koalor. Men tyvärr så såg vi inga, utan istället så fick vi se jättestora ödlor! :O Varanödlor! Vi sågtvå sycken på vägen där vi skulle gå. Och de var mitt uppe i ett bråk! Så helt plötsligt jagade den ena ödlan iväg den andra precis mot oss! :O Och vad gör man inte när en stor jäkla ödla kommer springandes mot en? Man springer såklart själv! Det var inte en rolig upplevelse! Kul att se dem, men inte roligt att bli "attackerad" av dem!

Fraser Island

2009-12-09 @ 02:07:39

Vi var ut på Fraser Island häromdagen. Fraser är världens största sandö, och den ligger utanför Hervey Bay. Vi var ut på en guidad dagstur där vi fick besöka en regnskog, Eli Creek, Maheno Shipwreck, The Coloured Sands och Lake McKenzie.

Turen började med en färja över till Fraser och sedan en tur i regnskogen. Den var väl inte så speciell, vi har ju sett en regnskog förut. Men sedan åkte vi ut till Eli Creek. Det är en fors som rinner ut till havet, och det är ett väldigt tryck där, eftersom det rinner ut fyra miljoner liter vatten i timmen därifrån. Konstant! :O

Sedan åkte vi vidare till Maheno Shipwreck. Det är ett skeppsvrak från första världskriget. Det var häftigt att se, och vi stannade där och tog några bilder. Sedan åkte vi vidare till the coloured sands. Det är svårt att förklara vad det är, så ni får väl titta på bilderna ;)

Men sedan kom dagens höjdpunkt, lunchen! Det var buffet, så vi fick äta hur mycket vi ville! Och som backpacker så tog vi vara på den möjligheten. Vi är ju inte vana vid god mat, eller mycket mat!

Sedan bar det iallafall av mot Lake McKenzie. Det är en sjö, och vattnet där är så rent att det knappt finns något liv där. Och det enda vattnet som kommer in i sjön är regnvatten. Och det var asfint! Vattnet var först klarblått, och sedan, som att en linje skilde vattnet, blev det mörkblått! Och sanden var kritvit! Det var verkligen jättefint! Precis som resten av ön. Det enda tråkiga var att vi hade lite dåligt väder, men det sprack upp till slut ändå, så det var en lyckad dag! ;)


Maheno Shipwreck


The coloured sands


Lake McKenzie

Nudlar

2009-12-09 @ 01:01:10

Vi har köpt upp oss på nudlar nu också. Två tio pack med nudlar, så nu har vi mat så det räcker ett tag fram över, även till nödsituationer. Det är perfekt! Det var väldigt billigt också! Kanske bara 1.69 dollar per paket! Helt perfekt! Är man backpacker så är man. Då får man leva på nudlar, för det är billigast :P

Brända läppar

2009-12-03 @ 02:29:48

Nu har vi bränt oss på ett annat ställe som man annars kanske inte tänker på. Läpparna! Det känns ungefär som när man har ätit alldeles för mycket salta strips. Så hädanefter blir det till att solskyddsfaktorera läpparna också ;)

Amerikanska bästisar

2009-12-03 @ 02:29:22

På Whitsunday så träffade vi två amerikaner (igen), som kom fram och snackade. Det är så roligt att folk bara kommer fram och snackar så där. De frågade om vi ville paddla eller något med dem, men tyvärr så skulle våran båt precis åka därifrån. Men de blev de värsta ledsen och sa att vi kunde ha blivit bästa vänner! Sedan fick vi en kram innan vi skulle åka därifrån.

Whitsunday

2009-12-03 @ 02:28:34

I söndags så var vi ut på en segeltur till de kända Whitsunday öarna. Det var en dagstur som höll på från 9-16 ungefär. Det var jätte mysigt att segla runt öarna! Sedan fick vi gå i land på den kändaste av stränderna runt öarna, Whitehaven beach. Där fick vi stanna i några timmar, så det gav oss tid till att sola och bada och äta lunch (som vi blev bjuden på, asgott!) Men eftersom att det är stinger season, så var man tvungen att ha en dräkt på sig när man badade.

Iallafall, så var det jätte, jätte fint där! Stranden var kritvit och havet alldels turkos blått! Det var som att man var med i ett vykort! Verkligen asfint!



Buss chaufför....

2009-12-03 @ 02:20:06

Bussresan mellan Airlie Beach och Hervey Baytar ca. 12 timmar. Perfekt tänkte vi, då kan vi sova på bussen under natten och spara in en natts boende. Vi fick varsitt dubbelsäte så vi kunde bre ut oss. Det var perfekt, vi kunde sova så bra som det går att sova på en buss (Y) Men vad händer sedan? Jo, då kommer det på fyra till människor på bussen. Och vad gör busschaffisen? Han väcker oss och tvingar oss att sätta oss upp. Så nu var vi tvungen att sitta upp och sova! Hur bekvämt är det? Inte särskilt bekvämt alls! Så där försvann den nattens sömn....

Konstig människa utan nyckel

2009-12-03 @ 02:15:30

En av nackdelarna med att bo på hostel är att man ibland måste bo med konstiga människor. Som i Airlie Beach så bodde det en väldigt konstig kvinna i vårat rum. Det första hon sa till oss när vi kom in på rummet var "Kan jag ha den här klänning när jag ska gå ut och träffa min kollega?". Ja, inte vet väl vi. Och vi är svenskar så vi säger att det ser bra ut, även om det kanske inte gör det. Sedan kommer hon hem klockan fem på morgonen och försöker öppna altandörren som vi har låst. Sedan så går hon runt och försöker ta sig in via den vanliga dörren, men den är ju såklart också låst. Men har kvinnan en nyckel? Nej! Så hon ställer sig och knackar på och väcker hela rummet! Fel att ta med sig nyckeln nä man går ut?

Ögoninflammation

2009-12-03 @ 02:14:09

Jag (Jennifer) har fått ögoninflamation! :O Men som tur är så hade den inte gått så långt, och det är inget som lite ögondroppar inte kan bota. Jag behöver bara ta ögon droppar varannan - var fjärde timme varje dag i tre dagar så ska den vara borta (Y) Och redan efter en dag så tycker jag att det har blivit bättre! :D

Solskyddsfaktor

2009-12-01 @ 12:02:37

Vi hade en förjävlig solskyddsfaktor i Port Douglas. Den gick inte att smörja in och den bara kletade. Sedan gick den inte att duscha bort heller. Det var ett rent helvete med den lilla jäveln! Men nu har vi köpt varsin ny solskyddsfaktor! Det är ett riktigt hallelujah moment! Nu kan man sola igen utan att ha ångest över solskyddsfaktorn :D


Här är den lille jäveln - Köp den INTE!!!

Chokladkalender

2009-12-01 @ 11:58:50

Även om man är på andra sidan jorden så måste man följa traditionerna. Det är ju december, och vad har man i december? Jo, en choklad kalender såklart! Men vi är ju ändå back packers, så vi får dela på en choklad kalender. Anna öppnar luckorna och Jennifer äter chokladen. (Y) Vi har tur att Anna inte gillar choklad så mycket :P

Gran bland palmer

2009-12-01 @ 11:53:41

De har ju börjat julpynta här i Australien, som i resten av världen. Men det är bara det att det ser inte riktigt klokt ut när de pyntar. För det första så är det över 30 grader varmt och gräset är torrt. För det andra så har de inte granar utomhus, de har palmer. Och tomten ska vi inte ens prata om! Antingen så har han en hawaii skjorta på sig, eller så ser han ut som vanligt i vinterkläder, och ingen passar ju direkt in. Men det fulaste av allt, är att i shoppingcentret i Cairns har de ställt upp en jätte stor julgran. Den är jättefin när man först tittar på den, sedan ser man det konstiga. Den står placerad mellan två palmer :O

Fönstertätning

2009-12-01 @ 11:46:39

När vi var i Mission Beach så bodde vi praktiskt taget i regnskogen i ett treehouse. Det var jätte mysigt där. På dagarna. På nätterna kom alla djur fram, så vi var tvungen att täta fönsren så att inga ödlor skulle komma in på vårat rum. De första två nätterna hade vi tagit filtar och täppt igen. Men den tredje natten då hade städarna tagit bort våra filtar! :O Så vi fick helt enkelt sno toa papper och täta med istället. Funkar lika bra det också (Y)



New Moon

2009-12-01 @ 11:43:29

New Moon har ju haft premiär, och vi var bara tvungen att gåpå den! Så vi tog en natt i Cairns och gick på bio. Det var riktigt mysigt! :D Vi köpte popcorn, dricka och choklad (till Jennifer). Filmen var riktigt bra också! Så vi hade en riktigt lyckad biokväll!

Vodafone - Suger, Telia - Duger

2009-12-01 @ 11:42:47

Nu har vi varit borta ett tag rån bloggen igen. Men det beror enbart på det förbaskade jävla vodafone. Det är så DÅLIGT!!!! Det har ingen täckning någonstans! Men telia däremot det fungerar överallt. I bergen, i regnskogen och mitt ute till havs. Svenska grejer det kan man minsann lita på! (Y)

Men nu är vi tillbaka iallafall, och som kompensation så har vi massa inlägg på G! ;D