Vitaminer

2009-10-30 @ 09:34:31

Eftersom vi inte äter allt för varierad kost så har vi nu börjat med lite vitaminer.

Multivitamin och omega3, dagligt intag.. Lika bra att sköta dedär tycker vi.

MULTIVITAMIN:

Vitamin B1

Vitamin B5,

Vitamin B6,

Vitamin B12,

Vitamin B

Vitamin C

Vitamin D3

Vitamin E

Vitamin A

nicotinamide

folic acid

magnesium

järn

zink

manganese

kalcium

panax ginseng

Lite bilder

2009-10-29 @ 12:40:14



Annas internet är fixat!!

Nemo

2009-10-29 @ 12:13:57

Uppföljning,Eddie

2009-10-28 @ 05:49:53

---------------------

Eddie

Hey Jennifer, would you and Anna want to go salsa dancing tonight at about8:30pm?

Svar:

No sorry we cant tonight. We've got other plans

---------------------

Eddie

That's ok, hoe about we goto the sunday markets tomorrow? Lots of cheap and interesting food, fashion and other stuff:-)

--------------------

Eddie

All life depends on water, but not necessarily food. The Sun can be the yang you require

--------------------

Eddie

Which is more predictable, the Chi of Fire or the Visions of Light?

--------------------

Eddie

When talking with "tick-tock" people say everything opposite, brag about how you drink 100vb's every night, brag about the 10.000 footy scores you've memorised, brag about the 5kg's of meat you eat everyday, and brag about your 8 divorces and the 6 viagra tablets you swallow everyday, and brag about the six cancerous tumours in your colon.. By being more dark than they are you help them to see the light, it works better than trying to be the light and waking them up when they still want to sleep.. I guess that's why I like the bad girls..

Love, Eddy:-)

--------------------

Eddie

You must understand that in my last seven days i have met people who personally know various royals and celebrities, and one mysterious woman who apparently knows a 2,000 yr old Ommortal and wrotea bookabout hom with a 100 photos,declined a $200k job, I have organised ftime work and study, joined 6 clubs, contemplated the origin of the ALL and spent at least 5 hours in the spa.. And i am still a bit bored.. Sad but true.. 2years from now i'll probably just walk off into daintree rainforest and u probably won't c me again..

--------------------

Ååh kan snubben ge sig nu! han får ju inga svar av oss så förstår inte varför han skriver hela tiden?!..
nee vi kommer fömodligen inte se honom om 2år, inte ens 5veckor för då reser vi vidare!!

En dag i en backpackers liv

2009-10-28 @ 05:43:42

En helt vanlig dag för oss (för tillfället) börjar med att vi kliver upp kl. 8.30. Då går man på toa, oftast står det någon och borstar tänderna så man ler lite och säger god morgon. Vi är som en liten familj här, en familj som till 98% består av tyskar. Sedan tar man sin lilla hink med tallrikar och sånt i och går ner för att äta frukost. Frukosten består av två rostade mackor med smör, en skål med gröt/flingor och en kopp med mjölk. Sedan går vi upp och borstar tänderna, tar våra vitaminer och byter om till arbetskläderna.

Kl. 10.00 börjar vi att jobba. Vi får då en lista med alla sängar vi behöver bädda. Så vi gör det, sedan tömmer vi alla papperskorgar, sopar golv och tvättar tvätten. Så ungefär vid 13.00 är vi klar. Då tar vi våran lunch, som består av två mackor med sylt på (som vi fått vid frukosten, så vi använder alltså sylten för att spara in pengar, gratis är gott).
Sedan byter vi om till bikins och vandrar ner till stranden. På vägen ner brukar vi göra ett stopp och köpa varsin magnum. Anna köper alltid en magnum white och Jennifer köper alltid en magnum almond. Vi ligger ungefär två timmar innan Anna börjar bli rastlös, men det blir ofta en timme till, så ca tre timmar sammanlagt. Under den här tiden har vi förmodligen fått två sms av Eddie också.
Sedan brukar vi gå och handla lite mat på Coles, och sedan går vi hem och lagar mat. Nu förtiden har det mest blivit pasta carbonara eller alfredo med lite bacon i, men idag ska vi avancera och göra någonting annat, har dock inte bestämt oss än. Uppdatering kommer.
Sedan tar vi lite datatid. Svarar på mail och bloggar och lite sånt. Sedan blir det lite kortspelande (hej knäckt är favoriten, förresten Felicia ska man göra något på tian?), bokläsande (för Jennifer) och musik/film (för Anna). Sedan börjar klockan närma sig 22.00 så då börjar det bli tid för att gå och sova eftersom vi inte har myckat mer att göra..

Eddie

2009-10-26 @ 12:15:57

Tai Chi snubben som vi bloggade om, han har inte gett upp hoppet än. Han har typ ringt tre gånger och sms:at sju gånger. Vi har svarat en gång, och det var att vi inte ville följa med på salsa klubb. Han skickar jättekonstiga sms, djupa med något slags message som vi ska lista ut, eller något sånt. Typ som det här: "All life depends on water, but not necessarily food. The Sun can be the yang you require..." Och vem orkar ens lista ut vad han vill säga med det? Nä, han är extremt konsig, och vi gör vårt bästa att bryta all kontakt med honom!

Ps. Anna är lite offline för tillfället, hon har använt upp sin internet tid.

Misslyckad utgång

2009-10-26 @ 12:07:50
Nu är vi tillbaka igen, tog bara lite helgledigt ;)

Tänkte berätta om våran misslyckade utgång. För det första så hittade vi ingenstans att gå. Det var på 40 plusare ute! Så vi tänkte vi går väl tillbaka hem då. Det var ganska mörkt på gatan där vi gick, och så skulle vi gå förbi ett träd. Men då börjar det skrika i trädet, det lät ungefär som en apa, och sedan kommer det en nöt, stor som ett päron, flygandes! Vi tänkte vad i helvete vad det där? Och då kommer en as stor fladdermus utflygandes från trädet! Och vad gör den? Jo, den försöker pissa ner oss! Sedan efter det kommer tre till fladdermöss till och pissar! Så vi intog försvars positionen och springer sedan fort som fan därifrån. Inte så graciöst springandes, eftersom vi hade flip flops :p Men men vad gör man inte för att undkomma fladdermössen?

7 månader

2009-10-23 @ 14:03:54
Nu är det exakt sju månade tills vi kommer hem! :O 23 maj, det är då det smäller! Så imorgon är det bara sex månader och tre veckor och sex dagar. Så att ni inte går och undrar, vi håller er uppdaterade.
( Kolla även in nedräknaren på www.avaanna.blogg.se )

Konstiga typer

2009-10-23 @ 13:34:30

Idag när vi låg och solade på stranden såg vi en väldigt underlig karl. Han stod och utförde Tai Chi. Han var väldigt inne i det, kan man säga. Vi skrattade lite för oss själva och smygtog några kort, och sedan tänkte vi inte mer på det.
Men när vi skulle gå hem, så kommer den här karln på sin cykel och börjar snacka med oss. Han kliver av cykeln och börjar gå med oss hem till vårat hostel. Väl framme tänkte vi att nu blir vi nog av med honom,men icke. Han står kvar och pratar och pratar och pratar....
Han var som värsta Jesus! Han pratade om vad man bör äta (han behöver ju bara sova i fem timmar med den dieten), hur man bör leva (hitta det man älskar att göra och inte gå till ett tråkigt jobb) och om man åker till ett visst träd så kan man känna energin från det, och om man är i närheten av den energin, som även finns hos djur, så kommer man leva längre. Herregud vad karln gick an! Han sa till oss att han skulle sluta prata så att vi skulle få gå in och duscha. Men vi stod fan och snackade i två timmar till med han! Vi fick typ reda på hela hans livshistoria plus hans kompisars livs historia. T.ex. hans 96 åriga kompis som flydde från tyskar under andra världskriget genom att han hoppade under ett tåg. Sedan ville han också att vi skulle följa med han ut, men vi orkade helt enkelt inte med något mer av hans pratande, det går bara inte!
Nä, vi tror vi får sluta att gå till stranden. Det kommer bara fram massa konstigt folk. Vi får gömma oss på rummet helt enkelt.

Kokosnöt!

2009-10-22 @ 14:06:04

Idag när vi låg på stranden kom det en kanadensare och började snacka med oss. Undrade lite om vår resa och vart vi bodde med mera. Efter en stund kom han en 2a gång och då hade han med sig en kokosnöt! Frågade om vi ville smaka juicen i den, inte så speciellt. Sen knäckde han den i delas så vi fick smaka de vita i dom, självaste kokoset. De var riktigt smaskigt. Askul, hade inte ens sett att det satt sånna i träden här. Inte en tanke på att man kan öppna dom m.m. Mycket trevligt!

Glassiiigt

2009-10-22 @ 13:56:07

Fast ibland lyxar vi ju till det också efter som vi snålar in med andra saker;D Asgott när man är på stranden!

 

Livet som backpacker

2009-10-22 @ 13:47:12
Det är inte det lättaste! Man lever i en väska hela tiden dock har vi en vanlig resväska istället för en ryggsäck som skulle bli alldeles för tung för våra ryggar... Så saknar våra garderober där hemma. En annan del är tvätten, 24kr/tvätt så vi har köpt en hink och tvättmedel för att tvätta underkläder. SPARSAM var ordet! joorå, vi dricker te på morgonen också (istället för mjölk). Inga pengar får gå till spillo

Jennifers tvätt

vårat välstädade rum!;D

Jobbdagen

2009-10-21 @ 13:42:25
Första dagen på jobbet idag, de gick riktigt bra. Städar lite och bäddar sängar 3h om dagen, det är väldigt lätt arbete!Har en tysk tjej som vi jobbar med och det var hennes första dag också, hon tyckte de var hårt arbete och klagade rejält i slutet av passet. Hon hatade jobbet,orkade inte bla,bla... Hon vet då inte hur lätt de är, dra iväg och plocka lite majs så kommer du FÖRMODLIGEN ändra uppfattning om städjobbet... När vi var klara köpte vi oss lite melon och gick ner till stranden och sola lite efter som man har en hel dag kvar efter jobbet.

Dam

2009-10-21 @ 13:23:16

Sitter och spelar kort väldigt ofta. När vi har kollat alla bloggar och mejl så finns de inte så mycket annat att göra på kvällarna. Mysigt är de, fast nu börjar vi bli less på våra vanliga spel:
-Dam
-5kort
-7an
-Finns i sjön
-Daim
-Blarr
-Neger&president
Tips på andra spel?! skriiv till oss genast!

Trivs som fisken i vattnet

2009-10-20 @ 12:36:44

Imorse var det nya äventyr som väntade för oss! 11:00 hämtade minibussen upp oss och förde oss till Port Douglas där vi ska jobba lite för boendet. Ledig första dagen men börjar jobba imorgon 10:00 3h om dagen så man har ju tid över. Det är en jättemysig liten stad! Mycket trivsam och nära till allt, stranden, regnskogen, centrum allt på samma ställe! vårat hostel är också helt okej, så vi kommer ha de mycket bra i 1månad och 2veckor som vi räknar med att spendera här. Får se hur jobbet är imorgon men de lät som vi ska bädda sängar och de är förmodligen MYCKET bättre än majsplockningen. Vi ska även försöka hitta något till jobb så man tjänar lite pengar också.
Idag var vi på stranden, häärligt att sila sanden mellan tårna och ta en strandpromenad längst vågorna! myysigt!

///vi ÄLSKAR kommentarer (a)///

Regn

2009-10-19 @ 12:38:02
Första regnet på våran resa kom idag!:O (bortsett från regnande aska i HomeHill) De var riktigt spöregn, men lite skönt var de för det blev lite svalare.

Port Douglas nästa!

2009-10-19 @ 12:32:25

Japp vi fick jobbet i Port Douglas! Eftersom vi inte har jobb här i Cairns så är de lika bra att åka imorgon:) 1h resa upp är de. 1h resa bara?! vi är ju van vid 17 och 22 h nu mera så hinnar man ens sätta på sig bältet på den biten?
De ska bli skönt att vi får gratis boende och frukost i alla fall. Boende är ju de som kostar mest för oss. Jobbar 3h/dag 5dagar i veckan. Lite mindre stad så nära till allt.

Happy Travels

2009-10-19 @ 01:44:10
Vi fick ett samtal nu på morgonen om att vi kanske har fått jobbet i Port Douglas. (Där vi jobbar för gratis boende) Vi ska in nu till klockan 13.00 och snacka! Spännande!

Trevligt med äldre sällskap

2009-10-18 @ 12:34:26

Vi träffade en väldigt trevlig äldre dam på YHA. Hon hade mycket att berätta, hon hade också backpackat i sina yngre dar, fast i Europa. Så hon visste hur det var att söka jobb och så. Så hon peppade oss alltid och sa "it´s not a question of if, it´s a question of when". Hon frågade alltid hur det gått att söka jobb, och gav oss tips om vart vi kunde söka.

Hon och Anna satt uppe och pratade länge en kväll och hon hade mycket att berätta, som sagt. Hon hade varit fyra år och rest runt i Europa, och varit i nästan vart enda land. Detta var under 70-talet, så det var svårare att resa,och hon kom knappt i i Ryssland. Inte hade hon arbetsvisum heller så hon var tvungen att jobba svart. Lite svårare att hitta jobb än vad vi har kanske. Men det är intressant att höra hur hon hade det.

Hon tipsade oss också om vilka ställen vi borde besöka i Australien. Hon sa att vi absolut borde besöka mitten, eftersom det är så annorlunda från kusterna. Vi borde tydligen besöka Uluru också. Det är ett känt berg en bit från Alice Springs. Så det kommer vi nog göra.

Party bussen

2009-10-18 @ 12:30:30

Vi var ju ute med partybussen, en dubbeldäckare med musik och party på. Den åkte runt till fem olika klubbar, där vi fick gratis inträde till alla klubbarna. Det kostar inte särskilt mycket för oss att gå ut, ingenting faktiskt. Vi får gratis inträde och inte behöver vi betala för våra drinkar heller. Vi träffade först ett australienskt gäng som var ute och firade en kompis. Vi hängde med dem under nästan hela kvällen och de bjöd oss på ungefär 7 drinkar var! :O Sunraise var det som gällde. Vodka, apelsinjuice och typ tranbärsjuice. Asgod och den smakade nästan ingen alkohol alls! Gänget bestod av Ashley, hennes pojkvän och hans bror, en kompis och hans kusin. De var väldigt trevliga och vi pratade och dansade hela kvällen, bl.a. på baren också ;)

Sedan träffade vi ett annat litet gäng. Nicole, hennes pojkvän och två kompisar. De var också väldigt trevliga och självklart bjöd de också på drinkar. Vi fick kanske tre var av dem och en drink i tekanna. Vi hängde med dem tills det var dags att traska hemåt.
Väldigt roligt var det!

Vodka Cruise

Får med en papperspåse man måste ha runt flaskan.. varför vet vi ej?

Färgade tungor efter drickan, grön som knappt syns och blå!;D


Ashley

partybussen på övervåningen

Nicole och hennes kille

Tekannorna

Ny väska

2009-10-18 @ 11:42:43

Min väska gick ju sönder också! Förlåt mamma. Jag tror du får köpa en ny innan vi åker till Kreta. Iallafall så gick en hjulet sönder, det vek sig inåt och typ fastnade där. Jag tror det hände när vi åkte med bussen. Så jag var ju tvungen att köpa en ny. En svart liten en blev det, lite mer backpackig. Det är faktiskt bra, allt får plats och det finns till och med plats över för tepåsar och sånt, riktigt praktiskt.

Jennifer packar om i sin nya väska

Jobb sökande

2009-10-15 @ 14:00:08

Dagarna sedan vi kom tillbaka från Revet har tillägnats åt jobb sökande. Vi har skrivit ut 10 CV:n var och gått runt och frågat på olika ställen om de anställer folk. Vi har bl.a. varit runt till Subway, Boost Juice, Coles och Gilligans. Alla de ställerna har varit positiva och förhoppningsvis så ringer de snart!
Vi har även hittat ett ställe där de kan hjälpa en att hitta jobba, så vi ska gå dit och fråga om hjälp också, så det ska nog gå vägen med jobb.

Kvällarna tillbringar vi i vår kära hamn. Varje morgon längtar vi till kvällen när vi ska gå och sätta oss på muren i hamnen, vid havet och titta på flygplanen. Det är verkligen jätte mysigt att sitta där och bara snacka.


Teres tycker jag är på latsidan med fotandet så har bättrar mig för en liten stund:P
Bilder från Cairns och våran kära hamn.


Muren vi brukar sitta på och dingla med benen ut mot havet




Revet, Dag 3

2009-10-14 @ 04:08:58

De skulle minsann ha upp oss tidigt denna dag med. Kl. 06.00 skulle vi plaska i vattnet igen. Denna gång simmade vi som tur var inte med den korkade tysken, utan vi simmade med våra kompisar från Skottland och Irland fast de bor i London, Alice och Andy. Det gick väl sådär igen. Vi simmade inte vilse, och vi simmade inte ifrån varandra, men vi simmade för långt för våran förmåga. När vi var som längst bort så tittade vi upp och såg att båten var en bit bort. Vi hade inte överdrivet med luft kvar heller så vi började snorkla tillbaka. Dock var vissa av oss trött och sedan började tydligen en haj simma runt oss också, så då bad vi om en pick up. Så ingen skada skedd.

Andra dyket denna dag gick alldeles perfekt. Vi simmade inte vilse, vi höll ihop, vi simmade inte för långt eller för snabbt, vi höll koll på luften och vi tog det lugnt och tittade på allt. Det var det bästa dyket på hela resan. Allt gick så bra. Vi såg massa fina fiskar som vi verkligen tog tid på oss att utforska. Sedan när vi skulle upp igen hittade vi till saftey stop och sedan kunde vi göra en perfekt uppstigning. Dyket var helt Beautiful!

Vi gjorde oss även känd som Team Sweden där på båten (Y), och vi träffade massa med nytt och trevligt folk. Så de här tre dagarna har varit helt underbara!


Dykar gänget


Haha


Haha #2


Instruktör + Båt köraren


På väg hem

Revet, Dag 2

2009-10-14 @ 04:03:35

Under vårt första dyk den här dagen så fick vi träna på att använda en kompass, så att vi inte virrar bort oss under vattnet :P Det gick bra med kompassen, och sedan var det dags för en liten rundtur. Bland det första vi ser när vi dyker ner är en sköldpadda som kommer simmandes. Sedan när vi fortsätter simma så ser vi en haj som ligger och latar sig på botten! Ascoolt att få se en haj! Sedan åt vi frukost och så var det dags för ännu ett dyk. Detta var vårt sista dyk som lärlingar. Nu är vi certifikerade dykare! Vi får dyka överallt i hela världen ner till 18 meters djup! (Y).

Vi hade även en tävling under det sista dyket. Man skulle simma exakt en meter grundare än man gjorde i dyket före. Så om man t.ex. dök till 15.5 på första dyket skulle man dyka 14.5 på det andra. Anna klarade det, men Jennifer failade! Som straff skulle man äta en kaka med senap, ketchup, salt och någonting brunt och väldigt starkt på. Självklart så vägrade Jennifer äta den, men då hoppar typ hela besättningen på henne och försöker trycka in den i munnen! De misslyckades dock, men hon fick upp skiten i näsan istället. Om det var bättre eller sämre får man väl avgöra själv :P

Vårt första dyk som certifikerade gick väl sådär. Det berodde dock inte på oss utan på den extremt korkade tysken som dök med oss. Man ska alltid hålla ihop i sina budypairs och hålla koll på varandra, vilket håll man ska simma åt och så. Men gör den här idioten det? Nä, han drar iväg för sig själv åt ett helt annat håll än det vi ska åt! Man blir så jäkla irriterad! Vi är förvånad att han ens har överlevt sina 22 år med en hjärna som hans.

Sista dyket för dagen var ett nattdyk. Och självklart hade de lurat dit fyra hajar som simmade runt där man ska hoppa i vattnet från båten. Så det är kolsvart och så hoppar man i till hajarna! Men som tur var så blev vi inte uppätna och vi kunde ta oss ner. Vi simmade med våran instruktör så vi inte skulle simma vilse. Vi såg inga hajar, men vi såg Brian. En asstor sköldpadda som är 150 år! Han låg och sov i sin grotta. (Y) Ashäftigt!

           

Klicka på bilderna så blir de större

Revet, Dag 1

2009-10-14 @ 03:56:34

Vi blev upphämtade kl 6.10 på morgonen och skjutsade ut till båten. Väl på båten så var det en liten introduktion och så fick vi oss en liten hytt. Sedan så var det dags för det första dyket i havet.

Ännu så var vi ju inte certifikerade så vi hade våran instruktör, Irish Chris, med oss. Det var lite nervöst innan man dök i, för nu var vi ju inte i en pool, om något skulle gå fel så var vi långt ner i havet. Men allt gick bra och första dyket var väldigt speciellt. Det var som att komma till en helt annan värld. Det var bättre än vad man hade föreställt sig. Det kändes som att vi simmade runt i ett jätte stort akvarium. Vi såg massvis med koraller och fiskar, och vi såg till och med en rocka. Ashäftigt!
Vi gjorde ett till dyk den dagen och det gick lika bra som det första.Sedan vilade vi bara, åt massor med mat, och spelade kort med våra nya dykar homies!


Janine, en av våra instruktörer


Irish Chris, den andra instruktören


Samling på botten

Poolträning

2009-10-14 @ 03:32:21

Vi spenderade de två första dagarna av kursen på land med teori i klassrummet och poolträning. I poolen fick vi först göra ett simmtest på 200 meter och sedan skulle vi trampa vatten/flyta i 10 minuter. Det klarade vi båda utmärkt. Sedan så tog vi på oss dykarutrustningen och gick ner i poolen. Vi fick träna på allt möjligt. Vi tränade bl.a. på att ta ut och sätta tillbaka regulatorn samtidigt som man andas ut små bubblor, tömma cyklopet på vatten, flytförmåga, nedstigning och uppstigning, tryckutjämning och rädda varandra.

I klassrummet fick vi kakor och te medans vi tittade på film, om dykning såklart. När vi hade gått igenom all teori var det dags för ett slutprov. Det var inte särskilt svårt och vi klarade det med bara ett fåtal fel. Så nu var det dags att ge sig ut till Det StoraBarriär Revet.


Det ser ut som att vi lär oss om att lungerna kan explodera om man stiger upp för fort.
Och då är man lika med Död!

Dykningen

2009-10-12 @ 10:18:45

Vi har varit utan internet sen i tisdas och sen har vi haft fullt upp med att dyka och plugga lite för att senare få vårat dykarcertifikat.
Var ute 3dagar på en båt vid stora barriärrevet ashäftigt!
Lägger upp några bilder nu så ni får ett smakprov.

Fiskar

Jennifer och Anna säger: okej!

Jennifer & Anna även kallade Team Sweden!

En rocka

Mer detaljer kommer inom kort!
Men nu är vi i alla fall certifikerade dykare!

Stora Barriär Revet

2009-10-03 @ 08:52:54

Japp, vi har bokat för att ta dykarcertifikat i stora barriär revet. Vi har bokat in oss på en fem-dagars kurs med Pro-Dive. På onsdag börjar kursen med först två dagar på land med träning i pool och teori klassrummmet. Sedan bär det av ut till havs, till the outer reef. Det blir tre härliga dagar på båten med god mat (som ingår och lagas av duktiga kockar), sol, bad och självklart mycket dykning! Ska bli helt underbart! :D Det kommer att bli 9 dyk. Varav 4 är "träningsdyk" för att klara kursen och få certifikat. De andra fem dyken är bara för att det är roligt och ett av dem kommer att bli ett nattdyk!





Hallelujah

2009-10-03 @ 08:29:58

Äntligen har vi lämnat Home Hill! Eller rättare sagt Home Hell! Den tråkigaste och äckligaste lilla håla vi varit med om! Fanns absolut inget att göra! Och till råga på allt så dog internet. Kan det bli bättre? Men vi gick iallafall och badade en dag. Och på en av våra kvällspromenader så fick vi sällskap av en väldigt stor "hemlös" hund. Vi döpte honom till Spike. Han var det enda bra med Home Hill!
Sista kvällen på Malpass så händer det värsta. Tror ni inte att det sitter en ödlejävel inne på toan! Det var verkligen på tiden att lämna skitstället!

Vi tog iallafall en buss upp till Cairns. Bussresan tog bara 7 timmar också (Y) Det är ju ingeting! Cairns är som paradiset på jorden efter Home Hell!

Så efter en vecka utan internet är vi nu tillbaka. Och vi har mycket att ta igen!



Katastrof i mikron

2009-10-03 @ 08:02:51

Våra matlagningskunskaper är lika med noll! Förutom pastan har vi lagat all mat i mikron. (Y) Ris, fiskpinnar, burgare och soppor. Och för det mesta går det dåligt. Jag menar, hur kan man misslyckas med att laga mat i mikron? Vi har lyckats med att koka över maten ett antal gånger. Vi skulle ha lyckats andra gånger om vi inte var så girig. Vi ställde in två skålar i en för liten mikro så att ena skålen vällte medans vi bara tittade på. Bra där! (Y) Men det värsta är ändå att vi fick till en rispaj!